Hva er kiropraktikk?

Hva er kiropraktikk?

Kiropraktikk omfatter diagnostikk, behandling og forebygging av muskelskjelettlidelser. Behandlingen har som hovedmålsetting å gjenopprette normal funksjon I bevegelsesapparatet når feilfunksjoner har oppstått.

Kiropraktorer er offentlig godkjent helsepersonell med selvstendig diagnose- og behandleransvar som diagnostiserer og behandler smertetilstander og nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet. I sin behandling bruker kiropraktoren ofte manuelle behandlingsteknikker sammen med øvelser, råd, veiledning og kognitiv behandling. Behandlingen er trygg og medikamentfri, og tilpasses pasienten ut ifra best tilgjengelig forskning, kiropraktorens kliniske erfaring og pasientens preferanser – som er de tre byggesteinene i all kunnskapsbasert praksis.

 

Behandlingsmetodene som kiropraktorer benytter seg av er meget trygge. Som ved enhver form for helsehjelp kan det likevel oppstå bivirkninger. Disse kan være en følelse av å være sår eller stiv i ledd og muskulatur, hodepine og svimmelhet. I svært få tilfeller er det rapportert om alvorlige bivirkninger i forbindelse med behandling hos kiropraktor. Alle kiropraktorer plikter som alt annet offentlig godkjent helsepersonell å følge helsepersonellovens forsvarlighetsprinsipp og pasientens rettigheter er sikret gjennom Norsk Pasientskadeerstatning.

Bestill time

Finner du ikke en time som passer, eller trenger time raskt? Ring 56 30 07 50!

Kontakt oss

Har du spørsmål vedrørende noen av våre behandlinger? Send oss en melding via kontaktskjemaet, så kommer vi tilbake til deg – eller ring oss!

Telefon:
56 30 07 50

E-post: 
post@os-kiropraktor.no

Send oss en melding


Her finner du oss

Holtbrekka 7, 5200 Os